Archief
De Hofvilla

De Hofvilla

Basisscholen Westland gaan lokalentekort inventariseren

De drie koepels van basisscholen in de gemeente Westland gaan een inventarisatie maken van het tekort aan leslokalen. Op basis daarvan maken ze ook een plan voor de toekomst. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de scholenkoepels en onderwijswethouder Ben van der Stee.

Aanleiding voor het gesprek was een tirade in de gemeenteraad van directeur Mieke Hopmans van basisschool De Hofvilla in Wateringen. Zij zei vorige week maandag dat er een tekort aan leslokalen dreigt in Wateringen en dat dat komt omdat de gemeente niet goed genoeg heeft ingespeeld op de groei van de bevolking. "Vanaf september zit er een klas zonder lokaal", voorspelde Hopmans.

De Hofvilla valt onder de katholieke scholenkoepel WSKO. De directeur daarvan, Jos van der Ende, denkt dat het probleem met die ene klas nog wel op te vangen is, maar ook hij voorziet een echt probleem in de toekomst.

Samen met de openbare en protestantse basisschoolkoepels zal de WSKO nu op papier zetten waar dat echte probleem zich gaat voordoen. De Hofvilla bijvoorbeeld heeft meer jonge leerlingen dan oudere. Dat gaat gevolgen hebben voor de hoeveelheid groepen per jaar in de toekomst.

Hoe snel de inventarisatie en het plan er moeten zijn is niet bekend.