Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Onderzoek naar verschillende tarieven in het openbaar vervoer

Kun je gebruikers van het openbaar vervoer beter spreiden over de dag als je de tarieven aan het tijdstip aanpast? Dat wil de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) weten. Daarom wordt er, met steun van de betrokken vervoersmaatschappijen, een onderzoek naar gestart.

De MRDH stelt dat onderzoek naar verschillende tariefsoorten zinvol is omdat alleen grotere voertuigen en het aanpassen van de infrastructuur niet voldoende is voor het groeiende aantal reizigers dat gebruik maakt van het openbaar vervoer.

In totaal worden vijf opties verkend. Het gaat om een daltarief in de daluren, een hoger tarief voor een bijzonder product als weekendmetro of een nieuwe snellere lijn, een minima-arrangement, een gezinstarief en het gelijktrekken van het tarief voor openbaar vervoer in Haaglanden en de regio Rotterdam.

Naast een gedifferentieerd tarief worden er ook gesprekken gestart over een school- en werkgeversaanpak om woon-werk verkeer beter over de dag te verdelen. En verder draagt de MRDH samen met gemeenten bij aan betere fietsvoorzieningen.

Categorieen:
Algemeen