Archief
Google StreetView

Google StreetView

Reconstructie T-splitsing Zwartendijk met Grote Achterweg rond 2021

Een nieuwe inrichting van de T-splitsing van de Zwartendijk met de Grote Achterweg in Naaldwijk zal nog minimaal anderhalf jaar op zich laten wachten. Gezien die lange duur wil wethouder Pieter Varekamp een 'tussenmaatregel' treffen om op die plek de verkeersveiligheid te verbeteren.

In reactie op vragen van de fractie LPF Westland liet Varekamp dinsdagavond weten dat er in de afgelopen maanden uitvoerig onderzoek is gedaan naar de verkeersstromen op die T-splitsing en naar het gedrag van de weggebruikers.

Er was in september vorig jaar al een serie vragen door LPF aan de wethouder gesteld naar aanleiding van een reeks ongevallen daar. Onlangs, op 12 juni, was het er weer raak - tussen een personenauto en een vrachtwagen - waarbij enkele gewonden zijn gevallen. "Waarom duurt het zolang voordat er maatregelen worden uitgevoerd om de verkeersveiligheid op deze kruising te vergroten?", vroeg de LPF.

Op grond van het inmiddels uitgevoerde onderzoek stelde Varekamp: "We hebben nu een concept hoe het veel beter zou kunnen. Dat betekent een forse ingreep die wel de nodige tijd zal kosten en waarvoor we meer ruimte nodig hebben dan nu beschikbaar is", verklaarde hij. Vanwege die lange duur zint de wethouder op een tussenmaatregel. Hij beloofde de gemeenteraad vóór half juli te kunnen melden wat die maatregel inhoudt.