Archief
Stefan Bakker via Twitter

Stefan Bakker via Twitter

CNV: Wederom spanning tussen personeel en directie veerdienst

Volgens vakbond CNV zijn er grote spanningen tussen het personeel en de directie van de veerboot tussen Maassluis en Rozenburg. Er zou, net als eind vorig jaar, een onwerkbare situatie zijn ontstaan. Maar uitbater Boy Ottevanger stelt dat er niets aan de hand is: "Ik denk dat we het best aardig doen zo."

Volgens de bond komt Ottevanger zijn afspraken met het personeel niet na, hangt hij zonder overleg camera's op en noemt hij zijn werknemers criminelen, fraudeurs en eikels. "Onze leden weigeren nog langer om door Ottevanger stelselmatig geschoffeerd te worden."

Maar Ottevanger schetst een heel ander beeld. Volgens hem zijn de aantijgingen uit zijn verband gerukt: "Soms heb je wel eens een conflict met iemand en dat noem je hem een keer een eikel. Bovendien, dat van die fraude, daar ben ik voor gewaarschuwd door Connexxion (de vorige uitbater red.), dus ja..."

Brandbrief

CNV Vakmensen heeft een aangetekende brief gestuurd naar Ottevanger en wil op korte termijn, onder leiding van een derde partij, om tafel. Ook heeft de bond een brandbrief gestuurd aan de provincie Zuid-Holland met het dringende verzoek om hierin het initiatief te nemen.

Ook eind vorig jaar waren er spanningen tussen de bemanning en het personeel, toen ging het om een cao-conflict. Ottevanger krijgt nu van CNV tot 8 juli de tijd om mee te werken aan een oplossing. Lukt dat niet, dan wordt de veerdienst binnenkort stilgelegd, zo stelt de bond.

Categorieen:
Maassluis Algemeen