Archief

Basisscholen Hofvilla en Pieter van der Plas bomvol

Basisscholen Hofvilla (katholiek) en Pieter van der Plas (protestants) in Wateringen zitten bomvol. Volgens directrice Mieke Hopmans van de Hofvilla is het zelfs zo ernstig dat er vanaf september een klas zonder lokaal dreigt te zitten. Ze verwijt de Westlandse gemeenteraad dat het te weinig pro-actief reageert op demografische ontwikkelingen, zo bleek maandagavond tijdens een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Ook Jos van der Ende van de katholieke scholenkoepel WSKO is desgevraagd van mening dat er wel heel veel huizen gebouwd worden in vergelijking met de beschikbare schoolruimte in Wateringen. Hoewel hij denkt dat het probleem met de Hofvilla kan worden opgelost door nieuwe aanwas te verdelen over onder meer de Jozefschool en de Mariaschool, voorziet hij dat er in de nabije toekomst echt een huisvestingsprobleem ontstaat.

Maar Van der Ende vindt dat niet alle schuld bij het gemeentebestuur ligt. Hij stelt dat de scholen en overkoepelende schoolbesturen in Westland ook beter zouden kunnen samenwerking. "Daar ligt een verantwoordelijkheid voor ons", aldus de bestuurder van WSKO. Aankomende vrijdag zit onderwijswethouder Ben van der Stee onder meer met Van der Ende om tafel om te praten over de kwestie.