Archief
WOS Media

WOS Media

Voorstel: 'strandparkeren' Westland in zomer 2020 naar 6 of 8 euro

Parkeren bij de Westlandse stranden gaat vanaf volgend jaar in het hoogseizoen (juni, juli en augustus) waarschijnlijk 6 of 8 euro per dag kosten. Dat is dan het maximumbedrag, want er gaat een vast uurtarief gelden, waarbij het eerste uur gratis is. Dit blijkt uit het voorstel dat het college van B en W naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Nu geldt een tarief van 4 euro, of je er nu kort of lang staat.

De keuze voor een gedifferentieerd tarief is in lijn met de wens van de meerderheid van de gemeenteraad, zoals uitgesproken in een commissievergadering van eind november vorig jaar. Aanvankelijk leek er veel animo te zijn voor gratis parkeren, maar de jaarlijkse kosten voor de gemeenten zijn globaal 125.000 euro. Bovendien is dan de kans groter dat strandbezoekers de auto pakken in plaats van de fiets.

Bij het scenario van een dagtarief van 6 euro in het hoogseizoen (met 3 euro daarbuiten) houdt de gemeente - bij gemiddelde weersomstandigheden - er naar schatting circa 80.000 euro aan over. Bij een dagtarief van 8 euro in het hoogseizoen (met 4 euro daarbuiten) is dat op jaarbasis 180.000 euro.

De 'economische' commissie van de gemeenteraad van Westland bespreekt het voorstel in haar vergadering van komende woensdag.

Categorieen:
Westland Politiek