Archief

Team Westland pakt in voor reis naar de Tourmalet

Een van de grootste goede doelenacties in onze regio staat weer voor de deur. Over ruim een week beklimmen tientallen wandelaars en honderden fietsers de Tourmalet in Frankrijk, om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar en de behandeling van kanker.

Vier vrachtwagens vol levensmiddelen, koffers, fietsen en nog veel meer vertrekken woensdagochtend naar Zuid Frankrijk. Een flinke logistieke klus, want het aantal deelnemers is toegenomen terwijl het aantal vrachtwagens gelijk is gebleven. "We laden wat economischer", zegt voorzitter Dirk Huis.

De kunst is om al het fruit gescheiden te houden. Appels mogen niet bij bananen. Het fruit produceert namelijk ethyleen en rijpt daardoor sneller. "Dat zijn dingen die je in de loop der jaren leert", aldus Huis.

Woensdag 19 juni wordt voor alweer de vierde keer de Tourmalet in de Pyrenee├źn bedwongen. Eerder was Team Westland actief op de Alpe d'Huez, maar de club zocht een nieuwe uitdaging. Vorig jaar waren alle acties goed voor ruim een miljoen euro.WOS Media is erbij

Alle verrichtingen van Team Westland zijn ook dit jaar weer uitgebreid te volgen op WOS TV. Komend weekend wordt opnieuw vooruitgeblikt en volgende week is dagelijks een nieuw verslag te zien. De uitzendingen kun je ook terugkijken op WOS.nl.

Categorieen:
Westland Algemeen