Archief

Nieuwe verkeersbordjes langs Prinses Julianalaan

Er zijn nieuwe verkeersbordjes geplaatst langs de Prinses Julianalaan in Maassluis die weggebruikers erop moeten wijzen dat je daar maximaal 50 kilometer per uur mag rijden. Maar of de bordjes - die opvallend klein zijn uitgevallen - gaan werken, is maar de vraag. Een WOS-verslaggever die dinsdagochtend een kijkje kwam nemen, zag diverse automobilisten duidelijk te hard langsrijden.

Bewoners langs de Prinses Julianalaan klagen al geruime tijd over verkeer dat te hard over de weg scheurt. Ze vinden dat slecht voor de verkeersveiligheid. Bovendien zijn ze ook niet blij met het vele vrachtverkeer dat langs hun woningen rijdt, nu er wordt gewerkt aan de Blankenburgverbinding. De bewoners vrezen scheuren in de woningen door alle trillingen die het zware vrachtverkeer kan veroorzaken.



Verder komt over een paar jaar ook nog eens de extra ontsluiting van de nieuw te bouwen wijk De Kade, waardoor er nog meer verkeer verwacht wordt. De bewoners willen het liefst geen maximumsnelheid van 50, maar van 30 km per uur op de Prinses Julianalaan. Maar dat gaat kan volgens verantwoordelijk wethouder Fred Voskamp niet zomaar.

Categorieen:
Maassluis Politiek