Archief

Extra ondersteuning voor balkons aan Da Costaplein in Maassluis

De balkons van het appartementencomplex aan het Da Costaplein in Maassluis worden sinds begin deze week gestut. Een aannemer is dinsdag met de uitvoerende werkzaamheden begonnen. De extra ondersteuning wordt gedaan uit veiligheidsoverwegingen.

Begin vorig jaar werden er al hekken rond de balkonnetjes geplaatst zodat er geen personen onder de balkons door kunnen lopen. Aanleiding daarvoor is de twijfel die is ontstaan over de stevigheid van diverse balkons, na het instorten van een galerijvloer in Leeuwarden in 2011.



De extra ondersteuning van de balkons is voor de 56 eigenaren van de woningen een behoorlijke kostenpost. De hele operatie kost zo'n 200.000 euro. Niet alle eigenaren zijn blij met deze ingreep omdat ze de werkzaamheden overdreven vinden. Maar volgens de beheerder, die onderzoek heeft laten doen, is de ingreep noodzakelijk.

Het is overigens niet voor het eerst dat balkons in Maassluis worden gestut. Dat gebeurde vorig jaar ook al met appartementen in complexen van woningcorporatie Maasdelta aan P.C. Hooftlaan, de Van Lennepstraat en de Vondellaan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen