Archief
Voorbeeld Hint

Voorbeeld Hint

Ter Heijde kijkt naar Voorne-Putten voor eigen shuttlebus

Bewonersstichting Hint en de gemeente Westland gaan onderzoeken of een vervoersproject als in Voorne-Putten haalbaar is voor Ter Heijde. Daar rijden sinds enige tijd als proef vrijwilligers met een elektrisch voertuig om bewoners te vervoeren.

Ter Heijde is sinds het wegvallen van bus 34 in 2012 verstoken van openbaar vervoer. In het kustdorp wonen veel ouderen, terwijl er geen winkels en andere voorzieningen aanwezig zijn in het dorp. Omdat Ter Heijde achter een dijk ligt, is de tocht naar het nabijgelegen Monster lopend of fietsend een zware opgave voor veel inwoners.

Spontane boodschap

Ouderen kunnen wel gebruik maken van de Plusbus, maar die moet een dag van tevoren worden besproken. Bovendien rijdt deze dienst niet in het weekeinde en op feestdagen. Een spontane boodschap is er dus niet bij. Daarom leeft al langer de wens van een eigen shuttlebus die dagelijks tussen Ter Heijde, sporthal de Wielepet en het centrum van Monster rijdt.

De bewonersstichting diende bij de gemeente Westland eerder een aanvraag in om een wegtreintje, een zogenoemd Motorvoertuig Met Beperkte Snelheid, te laten rijden. Die aanvraag is echter afgewezen, omdat dit type voertuig niet staat geregistreerd en er in de gemeente geen beleid voor is, zo staat te lezen in het dorpsblad dat maandelijks wordt uitgegeven in Ter Heijde.

Burgemeester en wethouders zijn wel bereid om mee te denken en heeft daarom de optie van Voorne-Putten genoemd. De bus die daar rijdt is beschikbaargesteld door vervoersmaatschappij EBS, is elektrisch en wordt gereden door vrijwilligers.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen