Archief

Maaslandloop levert 42.500 euro op

De deelnemers van de Maaslandloop hebben 42.500 euro opgehaald. Daarvan gaat 37.000 euro naar stichting Avavieren. De estafetteloop van 360 kilometer eindigde zaterdagmiddag na ongeveer 33 uur rennen en fietsen bij Sport & Spel in Maasland, waarvoor de rest van het bedrag bestemd is.

Meerdere teams liepen en fietsten dag en nacht van Maasland via diverse plaatsen in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland richting Wageningen en daarna terug door Brabant en via het centrum van Rotterdam over de Erasmusbrug weer naar Maasland.

Vrijdag was door het KNMI Code Oranje afgegeven, maar daar merkte Hans Prins van Avavieren niets van. "'s Nachts was het wel zwaar, in het donker", aldus Prins die veel takken op de weg zag liggen. "Zaterdag hadden we veel wind en regen, maar ook plezier."

Avavieren, dat eerder al negen zorgbungalows realiseerde op Strandpark Vlugtenburg in 's-Gravenzande, gaat het geld besteden aan een rolstoelvriendelijke speeltuin op datzelfde vakantiepark. De aanleg daarvan begint op 24 juni.