Archief
Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Ondernemers mogelijk dupe van nieuwe Zeeplein

Het vernieuwde Zeeplein in Hoek van Holland krijgt een metrostationsgebouw, veel zitplaatsen en een waterdoorlatende ondergrond. Toch is niet iedereen tevreden met het voorlopige ontwerp, dat donderdag werd gepresenteerd tijdens een vergadering van de gebiedscommissie. De ondernemers die gevestigd zijn aan het huidige plein gaan in de nieuwe situatie mogelijk een deel van hun terras verliezen en dat kan sommigen de kop kosten.

Doordat het gebied rondom het nieuwe station aan het strand snel ontruimd moet kunnen worden bij calamiteiten, wordt de baan voor gemotoriseerd verkeer iets afgebogen richting de ondernemers. Dit betekent dat de ondernemers in plaats van vijftien meter ruimte voor hun gevel nog maar drie meter overhouden. Voor sommige ondernemers betekent dat een halvering van het terras, zo vertelden zij tijdens de bijeenkomst.

De ondernemers vroegen zich af of er niet een andere manier is waarop het plein snel kan worden ontruimd. "Als het slecht weer is, is ons terras binnen twee minuten aan de kant. En iedereen helpt elkaar", aldus een van de ondernemers. De dienst Stadsontwikkeling beargumenteerde ook terrassen op het nieuwe plein te willen, "maar het moet ook veilig zijn". Toch zal de dienst de opmerkingen van de ondernemers in overweging nemen in het verdere ontwerp van het plein.

Op 20 juni moet de gebiedscommissie een advies geven over het plan. De ondernemers worden voor die tijd door stadsontwikkeling op de hoogte gesteld van mogelijke ontwikkelingen.