Archief
WOS Media

WOS Media

Maassluizers planten bloemen in vernieuwd Wipperspark

Inwoners van Maassluis hebben de gemeente vrijdagochtend een handje geholpen bij het opknappen van het Wipperspark. Zij hebben in het parkje allerlei planten en bloemen gepoot. De actie vormde het sluitstuk van de opfrisbeurt die het Wipperspark heeft ondergaan.

"Het park heeft al een paar keer een opknapbeurt gehad, maar zoals het is ingericht, is het niet onderhouden", weet projectleider Marc van der Leeuw-Damee. "Dat is het lastige van een park, je moet het onderhouden. Ook was het gebied wat verzakt, waardoor de paden drassig waren gelopen en je er alleen kon lopen met kaplaarzen."

De paden zijn nu opgehoogd, waardoor ze goed en droog toegankelijk zijn. "Daarnaast hebben we alle harde beschoeiingen weggehaald en er natuurlijke beschoeiing van gemaakt. De eenden kunnen er nu makkelijk in en uitklimmen, maar er is ook ruimte voor beplanting."

Waterbeheer was een belangrijk onderdeel bij het opknappen van het park, dat nu geldt als waterbuffer bij hevige regenval. "In plaats van dat we het water in riolen opvangen, doen we dat nu in de oevers en het veld. Het schone water wordt hier opgevangen in plaats van dat het riool vol komt te zitten en overlast genereert in de rest van de stad."

Categorieen:
Maassluis Algemeen