Archief

WestlandOntmoet houdt lunch tegen eenzaamheid

WestlandOntmoet verzorgde woensdagmiddag een zogenoemde 'pop-up lunch.' Het doel: spontane ontmoetingen creëren om uiteindelijk eenzaamheid tegen te gaan. Er waren vooraf twintig aanmeldingen voor de lunch op het Marktplein in 's-Gravenzande, maar iedere passant mocht aanschuiven.

Eenzaamheid is volgens mede-initiatiefnemer Piet van der Valk niet alleen een thema dat speelt onder ouderen, ook jongeren voelen zich vaak eenzaam. WestlandOntmoet spoort daarom verenigingen en organisaties aan om mensen met elkaar in ontmoeting te brengen, ongeacht leeftijd.

Mensen op straat in 's-Gravenzande vinden de lunch een goed idee, blijkt uit een vragenronde van WOS Media. Al zeggen de meeste passanten geen eenzaamheid te ervaren. Een man in een scootmobiel, vindt dat leeftijd geen belemmering moet zijn om mensen te ontmoeten. "Ga er tussenuit, er is zat te doen, met een scootmobiel of met een fiets." Hij vindt de lunch dan ook een goed initiatief: "Ga erheen en ga kijken wat ze te vertellen hebben."

Van der Valk wil mensen aansporen om hun eigen acties te verzinnen om ontmoetingen te creëren. Die acties kunnen worden aangemeld op de website van WestlandOntmoet. In de Week tegen Eenzaamheid aankomende september zullen er extra activiteiten plaatsvinden.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen