Archief

Den Hoorn en Maasland trappen feestwekenseizoen af

De eerste feestweken in onze regio zijn deze woensdag begonnen. Zowel in Den Hoorn (Dios Lentefeest) als in Maasland (Sport en Spel) werd de aftrap gegeven met een kindermiddag.

In beide kernen waren veel vrolijke kindergezichten te zien. "We hebben een heel hecht team", zegt Alex Gielisen, organisator van het Dios Lentefeest op het Koningin Julianaplein in Den Hoorn. "We trekken de hele week met elkaar op en dat maakt het zo onwijs leuk." Gielesen krijgt naar eigen zeggen veel positieve reacties van mensen die het leuk vinden dat het feest wordt georganiseerd.

Goede doelen

Aan Sport en Spel Maasland zijn goede doelen verbonden. Die worden gespekt met onder meer kaartverkoop en baromzet. Dit jaar is Stichting Winterkolder. "Die zet zich in voor kinderen die met kanker te maken hebben of hebben gehad", weet Sebastiaan Quak, die alleen bij het noemen al kippenvel krijgt. "Doel is dat zij met elkaar een week verzorgd op vakantie gaan en dat mooi afsluiten om gezamenlijk de berg af te skiƫn."

Het Dios Lentefeest duurt nog tot en met maandagmiddag. Op zaterdag wordt een hardloopwedstrijd gehouden en op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond zijn er feesten.

Sport en Spel wordt op zaterdag afgesloten. Hoogtepunt is de Maaslandloop, een 360 kilometer lange estafetteloop op vrijdag en zaterdag. Ook zijn er feesten en kan op donderdagavond worden gekeken naar de voetbalwedstrijd Nederland-Engeland.

Categorieen:
Maasland Cultuur