's-Gravenzande ten koste van HVC'10 naar halve finale Westland Cup

FC 's-Gravenzande is goed op weg naar de derde finale van dit seizoen. Na de winst in de districtsbeker afgelopen donderdag en het plaatsen voor finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi, bereikte de ploeg van trainer Richard Elzinga dinsdag de halve finale van de Flynth Westland Cup.

Op het veld van VV Naaldwijk nam 's-Gravenzande het op tegen HVC'10. Dankzij doelpunten van Yuri Westhoff en Twan van Meerten stond het bij rust 2-0 voor de Westlanders.

Al aan het begin van de tweede helft leek het even mis te gaan voor FC 's-Gravenzande. Eerst maakte Mitchell Bouwhuis voor HVC'10 de aansluitingstreffers en tien minuten later kreeg invaller Robin van Rijn rood. Daar bleef het echter bij. Westhoff bepaalde vlak voor tijd zelfs nog de eindstand van 3-1.

In de halve finale speelt 's-Gravenzande tegen Sportclub Monster. Mocht de hoofdklasser daarna de finale (tegen Westlandia-zaterdag) bereiken, dan speelt het op 22 juni twee wedstrijden. Die dag is ook de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi.