Archief

Hoek van Holland bereidt zich voor op strandseizoenopening

In Hoek van Holland zijn de voorbereidingen aan de gang voor de opening van het strandseizoen, donderdag. Traditioneel is Hemelvaartsdag de aftrap van het strandseizoen. Bij Villa on the Beach en Beachclub Royal zijn ze er bijna klaar voor.

Bij Royal wordt dit jaar voor het eerst toegang geheven. "Dat is het gevolg van een enquête onder de bezoekers van vorig jaar," vertelt Somar Kap van Beachclub Royal. "Mensen willen het groter, gekker en leuker, met grote namen. Die kunnen we nu laten komen: Lil' Kleine en onze eigen Westlandse dj Boombastic. We hadden vorig jaar lange rijen voor de deur, nu met een kaartje is iedereen die voor half vier komt zeker van een plaats binnen."

Uit de enquête bleek ook dat mensen meer wc's willen. "We hebben nu veel meer wc's, meer tappunten, meer muntenloketten, we gaan er samen een geweldig feest van maken," aldus Kap.

Bij Villa on the Beach zijn dezelfde maatregelen genomen: "we hebben vier, vijf, nee zes keer zoveel wc's als vorig jaar," zegt eigenaar Martin van Woensel, "dus daar maak ik me geen zorgen over." Zorgen waren er vorige week nog wel over het weer. "We hebben een tent laten komen, dan weten bezoekers in elk geval zeker dat ze droog staan." Maar zoals het er nu naar uitziet blijft het op Hemelvaartsdag, in tegenstelling tot eerdere verwachtingen, toch droog.

Van Woensel heft geen entree, behalve voor zijn VIP-gedeelte. Voor de gelegenheid is daar een bar neergezet van een chic champagnemerk. "Daar krijgen mensen net iets andere hapjes, hun drankjes in glas, kunnen ze binnen naar de wc. Maar buiten de VIP-bar is het gratis." De ticketverkoop bij Royal heeft in elk geval niet voor minder belangstelling gezorgd. "Het loopt als een tierelier," zegt Somar Kap.

Braderie

De opening van het strandseizoen beperkt zich natuurlijk niet tot de twee genoemde strandtenten; alle strandexploitanten doen mee en ook de Zeebries heeft een festivalterrein. Daarnaast is er een braderie met 150 kramen op de Zeekant en de Rivierkant. De braderie is van 10.00 tot 17.00 uur, de feesten van 12.00 tot 21.00 uur.

De RET zet extra bussen in naar Maassluis, Vlaardingen en Schiedam tussen 9.00 en 19.00 uur, naast de reguliere lijnen 711 en 713. De bussen vertrekken vanaf een tijdelijke halte aan de Langeweg.