Archief

MVV'27 zoekt nog 20.000 euro voor kleedkamers

Voetbalvereniging MVV'27 in Maasland rest nog een 'grote uitdaging' om de laatste 20.000 euro te vinden voor de renovatie van het kleedkamerscomplex. Lukt dat niet, dan moeten de plannen nogmaals tegen het licht worden gehouden. Dat zei voorzitter Pieter van Rijs dinsdagavond tijdens een gemeenteraadsvergadering.

De club had de gemeente om een subsidie van 159.153 euro gevraagd, terwijl de gemeente volgens de subsidieregeling niet meer dan 35 procent van het totale projectbedrag (397.000 euro) mag geven. Dat komt neer op 138.950 euro. Daarmee ging de gemeenteraad dinsdag unaniem akkoord, maar resteert er dus nog een gat.

"We hebben goed contact met diverse fondsen en organisaties over een donatie aan het project, maar dit is geen garantie op succes en vormt nog een serieuze onzekerheid in ons dekkingsplan", aldus Van Rijs. "Indien de uitstaande aanvragen niet tot een donatie leiden, zullen we onze plannen mogelijk (deels) opnieuw tegen het licht moeten houden."

Het plan is om alle kleedruimten te voorzien van opnieuw betegelde wanden, nieuwe banken en kapstokken. Verder moet de vloer worden aangepast, moeten de wanden in de gang opnieuw worden gestuukt en wordt gekeken naar houtrot. Bovendien wordt gebruik gemaakt van nieuw, beter isolerend glas en worden de kleedkamers voorzien van ledverlichting.

De verbouwing moet volgens het plan deze zomer al beginnen. Mocht de financiering dan nog niet rond zijn, dan wordt dat mogelijk verplaatst naar de winterperiode. "Dan wordt er ook niet gevoetbald", aldus Van Rijs.

Categorieen:
Maasland Politiek