Archief

Maassluizer aangehouden in Naaldwijkse moordzaak

Een 46-jarige man uit Maassluis is dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de Poolse Iwona Galla in Naaldwijk in mei 2003. De 31-jarige vrouw werd omgebracht in een huis aan de Vuurdoorn in Naaldwijk, toen ze daar wiet ging knippen op zolder. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Galla werd door de bewoners van het huis in Naaldwijk ingehuurd om de toppen van wietplanten te knippen. Nadat de bewoonster en haar stiefzoon waren vertrokken, wilde Iwona aan het werk gaan. De politie houdt er rekening mee dat ze onderweg naar de hennepkwekerij haar moordenaar tegen het lijf is gelopen. Die was waarschijnlijk even eerder naar binnen gegaan om de wiet te stelen.

Er zou op de eerste verdieping een worsteling zijn ontstaan, die Iwona het leven heeft gekost. Haar lichaam werd gevonden door de bewoonster van het huis. Er was een gedeelte van de wiet gestolen, net als een groot geldbedrag dat in huis lag. Op de plaats waar Iwona is aangetroffen, is DNA-materiaal gevonden. De politie gaat ervan uit dat daar sporen van de dader bij zitten.

Nieuw onderzoek door coldcaseteam

Er werd nooit een verdachte aangehouden. Het onderzoek naar de moord werd onlangs heropend door het coldcaseteam. Vorige week werd de zaak behandeld in de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht. Het onderzoek leidde tot de aanhouding van de 46-jarige man. Hij zit in beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De familie van het slachtoffer is op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Categorieen:
Naaldwijk Maassluis 112