Archief
Rob Keating via Flickr CC 2

Rob Keating via Flickr CC 2

Bertens naar tweede ronde Roland Garros

Kiki Bertens heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. Op het court Suzanne Langlen in Parijs was de 27-jarige tennisster uit Wateringen in twee sets en anderhalf uur spelen te sterk voor thuisspeelster Pauline Parmentier: 6-3 en 6-4.

Bertens domineerde het grootste gedeelte van de eerste set en kwam dan ook al snel op een 3-0 voorsprong. Bij een 5-2 stand kreeg ze al twee mogelijkheden om de set binnen te slepen. Dat lukte niet, maar een game later was het wel raak.

In het tweede bedrijf ging het lang gelijk op. Pas bij 3-3 kon Bertens de Française breken en die voorsprong gaf ze vervolgens ook niet meer weg. Bij 6-4 en 40-0 was het eerste setpunt direct raak.

Bertens speelt in de tweede ronde tegen Viktoria Kuzmova uit Slowakije, de nummer 46 van de wereld.

De Westlandse is een van de favorieten voor de titel op het Franse gravel. Een andere grote kanshebster, Petra Kvitova, trok zich maandag terug voor de tweede Grand Slam van het jaar. Zij heeft te veel last van haar linker onderarm. Zondag ging Angelique Kerber, de nummer 5 van de wereld, al in de eerste ronde onderuit.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport