Archief
Google Streetview

Google Streetview

Geïnteresseerden melden zich voor doorstart De Roo

Enkele dagen na het uitgesproken faillissement over taxibedrijf De Roo hebben zich al diverse geïnteresseerde partijen gemeld voor een mogelijke doorstart. Dat meldt curator Martijn Vermeeren.

De Roo Taxi BV werd afgelopen dinsdag door de Haagse rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf verrichtte taxi-activiteiten in onder andere leerlingen- en speciaal zorgvervoer. Dat blijft vooralsnog doorgaan.

Het bedrijf had ten tijde van het faillissement 119 werknemers in dienst en maakte tevens gebruik van uitzendkrachten. Hun contracten moeten formeel worden opgezegd. De curator heeft al enkele bijeenkomsten gehad om het personeel uitgebreid te informeren. Gedurende de opzegtermijn van maximaal 6 weken blijven de werknemers in dienst én aan het werk voor De Roo Taxi. Zij krijgen hun salaris en vakantiegeld over deze resterende periode betaald via de UWV-loongarantieregeling.

Over de exacte oorzaak van het faillissement is vooralsnog weinig te zeggen. Eerder liet Vermeeren weten dat in de taxibranche dunne marges gelden en dat die risicovol zijn.

Categorieen:
Economie