Archief
WOS Media

WOS Media

Midden-Delfland meest bereid tot orgaandonatie

In Midden-Delfland hebben in onze regio relatief de meeste mensen zich geregistreerd als donor. Op 2 januari 2019 heeft 30 procent daar toestemming gegeven voor orgaandonatie, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Van alle gemeentes in onze regio heeft Maassluis het hoogste percentage inwoners dat expliciet geen toestemming geeft, namelijk 15 procent.

In alle drie de gemeenten in onze regio is het aantal mensen dat zich niet heeft geregistreerd hoger dan de mensen die wel al een keuze hebben gemaakt. In Westland en Maassluis 58 procent en in Midden-Delfland 54 procent. Daarmee wijkt onze regio niet echt af van het landelijk gemiddelde van mensen dat zich niet heeft geregistreerd, ook 58 procent.

Op 1 juli 2020 wordt de nieuwe donorwet ingevoerd. Deze wet regelt dat iedereen vanaf 18 jaar die ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente in het Donorregister wordt opgenomen met de vermelding 'geen bezwaar tegen orgaandonatie', wanneer zij niet actief een keuze vastleggen.

Bekijk de cijfers in onderstaande grafiek.