Archief
Google Streetview

Google Streetview

Zonneburcht wordt geschikt gemaakt voor 'geclusterd wonen'

De 39 woningen in complex de Zonneburcht worden bij wijze van proef geschikt gemaakt voor het zogeheten 'geclusterd wonen'. Daarbij worden er aanpassingen aan de woningen verricht om ervoor te zorgen dat ouderen er gemakkelijk kunnen wonen, komt er een gezamenlijke ruimte om eenzaamheid tegen te gaan en zijn er voorzieningen als welzijns-, zorg- en hulpaanbod van de naastgelegen Tweemaster van Argos Zorggroep.

Volgens de gemeente Maassluis is er acute behoefte aan zo'n vijftig woningen in een soort verzorgingstehuis opzet. Verzorgingstehuizen zijn echter verdwenen, van ouderen wordt verwacht dat ze langer zelfstandig thuis kunnen wonen. De verwachting is dat het aantal ouderen dat een beschutte geclusterde woonvoorziening wil, in 2030 is verdubbeld. Naast Argos Zorggroep werken ook zorgverzekeraar DSW en woningcorporatie Maasdelta mee aan de proef.

De appartementen in de Zonneburcht zijn sociale huurwoningen. Het gebouw zal aan de binnenkant door Maasdelta worden opgeknapt. In de toekomst worden de woningen door Maasdelta verhuurd na indicatie door Argos en ROGplus. Al geruime tijd is er een samenwerking tussen Argos en Maasdelta in het passend aanbieden van de woningen aan kwetsbare mensen die naar verwachting op termijn extra zorg nodig hebben. Overigens betekent dat niet dat de ouderen die nu in het complex wonen er weg moeten.

De mogelijkheid van het wonen met een 'plusvoorziening' is volgens de gemeente een aanvulling op de in ontwikkeling zijnde Woonservicezone Maassluis oost, waar de vernieuwde Tweemaster ook onderdeel van uitmaakt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen