Archief

Weg vrij voor horeca-activiteiten in Westbeach

Het aantal strandpaviljoens in Westland wordt uitgebreid tot tien. Dat is dinsdagavond besloten in de gemeenteraadsvergadering, naar aanleiding van een motie van D66, PvdA en GroenLinks. Daarmee ligt nu ook officieel de weg vrij voor surfschool Westbeach in Monster om een strandtent te worden. Alleen ChristenUnie-SGP zag de motie niet zitten.

Burgemeester Bouke Arends, die eerder nog tegen een dergelijke motie was, verwacht niet dat Westbeach nog dit strandseizoen een horecavergunning gaat krijgen. Er is weliswaar een vergunning aangevraagd, maar nog niet alle stukken zijn aangeleverd. Er loopt tegelijk nog handhavingsverzoek voor Westbeach, omdat er nu nog 'illegaal' horeca-activiteiten plaatsvinden.

Bij Westbeach vinden al jaren horeca-activiteiten plaats. In eerdere jaren is daar nooit op gehandhaafd. In de zogeheten Kustvisie werd Westbeach al genoemd als tiende strandpaviljoen. Echter is die kustvisie in februari vorig jaar door de gemeenteraad slechts ter kennisgeving aangenomen.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed//O9Qwiy4_0Z8"></iframe>

Categorieen:
Westland Monster Politiek