Archief

Westbeach moet voorlopig stoppen met horeca-activiteiten

Surfclub Westbeach op het strand van Monster-noord moet zich aan de geldende regels houden en moet dus stoppen met de horeca-activiteiten. Dat bleek donderdagavond uit de woorden van burgemeester Arends van Westland. De burgemeester heeft er eigenlijk geen boodschap aan, dat er in de afgelopen vijf jaar - voor zijn komst - activiteiten door de vingers werden gezien.

Als inspreker in een commissievergadering had Westbeach-uitbater Paul Verhoeven vol goede moed zijn hoop gevestigd op een meerderheid van de gemeenteraad. Hij stelde een flinke reeks vragen aan het college van B en W.

Maar waar de meeste fracties vóór legalisering van de al sinds 2013 ontplooide horeca-activiteiten waren, profileerde Arends zich als handhaver. De suggestie van Benjamin Hofland (D66) om in de komende raadsvergadering een motie in te dienen, werd door de burgemeester resoluut van de hand gewezen. "Er is bestaand beleid en daar worden zaken op getoetst. Dat via een motie gaan veranderen, zo werkt dat niet. Dan is er sprake van gelegenheidswetgeving", betoogde Arends.

Kustvisie

Behalve dat raadsleden zich ongemakkelijk voelen bij het gedurende vijf jaar door de gemeente gedogen van de illegale horeca-activiteiten, zitten zij in hun maag met de gang van zaken rond de zogeheten Kustvisie. In het voorstel daarover werd in februari vorig jaar Westbeach aangemerkt als toe te laten strandpaviljoen. De vorige gemeenteraad kon het echter niet eens worden over die Kustvisie. Het stuk werd voor kennisgeving aangenomen, of in de woorden van de nieuwe burgemeester: "De Kustvisie werd gewoon naar de prullenbak verwezen".

De inmiddels ingediende vergunningaanvraag zal op zijn merites worden beoordeeld, aldus Arends, maar voldoet volgens hem nog niet aan alle indieningsvereisten. Wethouder Zwinkels wees het verwijt van de hand dat zij een gesprek met de uitbater Verhoeven afhoudt. "Ik heb van de ambtenaren begrepen dat er sprake was van een kwestie van handhaving. En dan ben ik niet in de gelegenheid om met een ondernemer te gaan praten over oplossingen. Dan ligt het bij de burgemeester", verdedigde zij zich.

Categorieen:
Monster Westland Politiek