Archief
Piet Vreugdenhil

Piet Vreugdenhil

Vreugdenhil: Alle afspraken huishoudelijke hulp worden opnieuw bekeken

Alle 140 afspraken die sinds 1 januari dit jaar zijn gemaakt op het gebied van huishoudelijke hulp worden opnieuw bekeken. Dat heeft wethouder Piet Vreugdenhil van Westland dinsdagavond gezegd. Hij reageert daarmee op de motie van de voltallige oppositie, die de zogeheten herindicering compleet wil terugdraaien.

Het toekennen van huishoudelijke hulp in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is al wekenlang een discussie in de Westlandse gemeenteraad. Meerdere ouderen hebben geklaagd over de vaststelling van het aantal uren hulp dat ze voortaan krijgen. Sinds 1 januari van dit jaar wordt bij circa 1.700 ouderen door middel van zogeheten keukentafelgesprekken vastgesteld wat ze zelf nog kunnen, wat familie en vrienden kunnen doen en wat de huishoudelijke hulp zou moeten doen.



Maar na alle kritiek heeft de wethouder nu dus besloten om de situatie opnieuw te beoordelen. "We bieden maatwerk. Elke beschikking gaan we opnieuw bekijken. We benaderen mensen persoonlijk en zoeken oplossingen voor knelpunten." Bovendien wil Vreugdenhil een externe- en onafhankelijke instantie over de gemeentelijk schouder mee laten kijken: "Opdat we met elkaar leren en geadviseerd kunnen worden over structurele oplossingen."

De wethouder geeft wel mee dat nog onduidelijk is welke financiƫle consequenties dit zal hebben.

Categorieen:
Westland Politiek