Archief
ISW

ISW

ISW begint in 2020 met montessorionderwijs

Scholenkoepel ISW begint in het schooljaar 2020/21 met het aanbieden van montessorionderwijs op mavo-, havo- en vwo-niveau. Daarmee gaat een belangrijke wens van een groep ouders van Westlandse basisschoolleerlingen in vervulling.

Tot nu toe moeten kinderen voor zogeheten 'vernieuwend onderwijs' naar Rotterdam of Den Haag, maar dat is te ver fietsen voor de leerlingen. Er is wel al een vorm van vernieuwend voortgezet onderwijs in Westland, onder meer op de ISW-scholengemeenschap, maar die vinden de ouders niet goed genoeg: "Daar is de leraar nog steeds iemand die vooral zendt en zegt wat je moet doen, terwijl wij een leraar willen die een begeleider is en de leerling veel meer zelf onderzoekt", zo legde ouder Lin Borsboom eerder uit.

Per augustus 2020 komt daar dus verandering in. ISW begint dan met twee eersteklassen op montessoriniveau. Op welke school dat gaat gebeuren, is nog niet besloten. ISW Hoogeland in Naaldwijk zou een logische locatie zijn, omdat daar nu al mavo-, havo- en vwo-onderwijs wordt aangeboden, "maar het zou ook een combinatie kunnen zijn van de locaties Gasthuislaan en Sweelincklaan in 's-Gravenzande", zegt communicatiemedewerkster Winnie Lijmbach van ISW.

Komend schooljaar gebruikt ISW om het onderwijs in te richten op deze nieuwe onderwijsvorm.