Archief
Daan Peterse

Daan Peterse

Bakker Gerard Vreugdenhil naar WK Boulangerie

Gerard Vreugdenhil van de Maasdijkse bakkerij Vreugdenhil mag met het Nederlands BoulangerieTeam naar het wereldkampioenschap boulangerie, volgend jaar januari in Parijs. Het team kwalificeerde zich de afgelopen dagen tijdens de Europese voorronde, die tijdens 'de week van het brood' ook in de Franse hoofdstad werd gehouden. Nederland behaalde de tweede plek achter het thuisland en voor Denemarken, die ook naar het WK gaan.

Vreugdenhil was tijdens de wedstrijd verantwoordelijk voor het kleinbrood. Deze broodjes, viennoiserie genoemd, zijn luxe zoetje broodjes voor bij het ontbijt of bij de koffie. Daarvoor had hij de afgelopen maanden druk geoefend in zowel de bakkerij in Maasdijk als samen met zijn twee teamgenoten in de trainingsruimte in Maarssen. Roel Tegels maakte het showstuk en Mark Plaating het grootbrood.

"Dat we hier in Parijs op het podium staan, is echt fantastisch. Nu op naar het wereldkampioenschap boulangerie. Het is nog een beetje onwerkelijk om als kleine Maasdijkse bakker mee te mogen doen op dit niveau", aldus Gerard Vreugdenhil, die al sinds 2011 lid van het Nederlandse team is, waarmee hij in 2015 het EK won. Eerder won de bakkerij al diverse andere prestigeuze bakkersprijzen.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen