Archief
Steven Pisano via Flickr CC 4

Steven Pisano via Flickr CC 4

Bertens zonder te spelen naar halve finale

Kiki Bertens heeft zich vrijdag zonder te spelen geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi in Rome. De 27-jarige Wateringse zou eigenlijk in actie komen tegen de nummer 1 van de wereld Naomi Osaka, maar die heeft zich teruggetrokken met een blessure aan haar rechterhand.

Het is de tweede keer dat de Westlandse profiteert van een blessure van de Japanse. Tijdens de prestigieuze WTA-Finals in oktober vorig jaar kreeg Osaka tijdens de wedstrijd last van een beenblessure en moest toen na de eerste set opgeven.

De dag extra rust zal Bertens niet slecht uitkomen. Donderdag stond ze, vanwege het slechte weer een dag eerder, twee keer op de baan. Beide wedstrijden tegen Amanda Anisimova en Carla SuƔrez Navarro werden beslist in een driesetter. Verdeeld over de twee partijen stond ze bijna vier uur op de baan.

Bertens speelt zaterdag in de halve finale tegen de Britse Johanna Konta of Marketa Vondrousova uit Tsjechiƫ. Bij winst plaatst ze zich niet alleen voor de finale, maar staat ze ook virtueel op de tweede plek van de wereldranglijst.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport