Archief

Westlands Mannenkoor brengt ode aan Poolse arbeider

Het Westlands Mannenkoor wil dit jaar een bijzonder concert geven. Deze Kerstmis zullen de mannen namelijk een concert geven met Poolse nummers. Op het kerstconcert worden onder andere Poolse arbeidskrachten uitgenodigd.

Het idee kwam vorig jaar in de herfst. Toen alles klaar was gezet voor een concert in een grote kerk zat koorlid Hermen Kerssies buiten met een mede-zanger te wachten tot het optreden kon beginnen. Ze vonden het zonde dat grote kerken vaak vrij leeg staan. Bij Poolse diensten die één of twee keer per maand worden gehouden in dergelijke kerken zit het altijd wel bomvol.

Daar moest wat mee gebeuren, dus is het idee voor een concert voorgelegd aan het bestuur. "Zo laat je toch een beetje je maatschappelijke betrokkenheid zien", aldus Kerssies. Het arrangeren kon beginnen. Op het moment worden er Poolse liederen klaargemaakt voor het koor. Ook is het koor op zoek naar een Poolse artiest of een Pools ensemble dat de groep zal begeleiden. Maar er zullen op de concertavond waarschijnlijk ook Engelse en Duitse liederen worden gezongen.

Kerssies laat weten dat naast Poolse kerkgangers uit de regio, ook de Poolse ambassadeur uitgenodigd zal worden om het concert bij te wonen.

Categorieen:
Cultuur