Signbiblio 1

Westlandia speelt gelijk; Velo verliest

Voetbalclub Westlandia heeft zondag doelpuntloos gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen Dongen. Velo verloor thuis met 1-2 van Olympia en Den Hoorn was vrij vanwege het uit de competitie halen van BMT.

Westlandia moest naar het Noord-Brabantse Dongen voor de wedstrijd tegen de gelijknamige voetbalclub. Het werd een matige eerste helft tussen de middenmotors in de Derde divisie B. Vlak voor rust kregen beide ploegen een goede scoringskans, maar bleef het nog 0-0.

In de 67ste minuut ontsnapte Westlandia aan een achterstand, toen een schot van richting werd veranderd. Met een katachtige reactie kon Edgar Leerdam zijn doel nog schoon houden.

In de laatste vijf minuten kregen beide teams kansen op de winst, maar met kunst- en vliegwerk bleef het 0-0.

Velo-zondag ontving in de Eerste klasse B het Goudse Olympia. Na een goed half uur in de eerste helft, kwam Olympia op voorsprong. Die 0-1 zou tevens de ruststand worden. Na ruim een kwartier in de tweede helft werd aan Velo een strafschop toegekend. Deze werd onberispelijk benut door Tony van den IJssel: 1-1. Vlak voor tijd maakte Olympia de 1-2.

Nacompetitie?

Omdat BMT uit de competitie is gehaald en daarmee automatisch is gedegradeerd, is Velo feitelijk voorlaatste geworden. Dat houdt normaal gesproken in, dat Velo nacompetitiewedstrijden moet spelen.

Een vreemde situatie omdat Velo-zondag stopt. Het bestuur van Velo heeft aangegeven geen nacompetitiewedstrijden te willen spelen, omdat dit tot competitievervalsing zou kunnen leiden. De club is immers geen belanghebbende meer bij een goed resultaat.

Flynth Westland Cup

Velo-zondag heeft ook afgezegd voor de Flynth Westland Cup. Daarin zouden de Wateringers komende dinsdagavond in de kwartfinale aantreden tegen Westlandia-zondag. Dit betekent dat de eerste halve finale nu al vaststaat: Westlandia-zondag tegen Westlandia-zaterdag; datum nog niet bekend.