Archief
Google Streetview

Google Streetview

Vleermuizen vertragen sloop aula Maassluis

De mogelijke aanwezigheid van vleermuizen houdt de sloop van de aula van de begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat in Maassluis voorlopig tegen. Zeker tot en met september mag het gebouw niet tegen de vlakte, omdat eerst onderzoek moet worden gedaan.

Een milieubeheerbedrijf gaat in de periode van 15 mei tot en met september zes keer kijken of er vleermuizen aanwezig zijn in het pand. Dit wordt gedaan in de nachtelijke uren. Mochten de dieren daadwerkelijk in de aula huizen, dan worden in de omgeving alternatieve verblijfplaatsen (vleermuiskasten) gezet. Zodra alle vleermuizen uit het pand zijn, kan worden begonnen met de sloop.

De aula is vanwege de komst van een nieuwe aula op begraafplaats aan de Hooge Zeedijk niet meer in gebruik.

Het is in onze regio niet voor het eerst dat vleermuizen de sloop van een pand tegenhouden. In Wateringen hadden de dieren zich genesteld in een huizenblok aan de Willem III straat, dat plaats moest maken voor nieuwbouw. Ook gebouw De Eendenburcht in diezelfde plaats mocht vanwege vleermuizen langer blijven staan.

Roeken

In Maassluis zorgden eerder andere dieren voor problemen. Ruim veertig ernstig verzwakte bomen aan de Sportlaan mogen al enige jaren niet worden gekapt omdat er roeken (een vogelsoort) inzitten.