Archief
WOS Media 3

WOS Media 3

Ondo wil jeugdteams met 'colleges' naar hoger niveau tillen

Onder de noemer 'Ondo University' wil korfbalvereniging Ondo de talentvolle jeugdselecties naar een hoger niveau gaan tillen. De 's-Gravenzanders organiseren daarvoor regelmatig onder meer gasttrainingen van prominente trainers en spelers aan de hoogste jeugdtteams en de eerste selectie.

Het nieuwe initiatief komt voort uit de gedachte om uit te groeien tot een stabiele ploeg in de eerste klasse, met uitzicht op meer. "Talentvolle jeugdspelers krijgen op deze manier extra ondersteuning en begeleiding om bij Ondo het maximale uit zichzelf te halen", aldus de vereniging in een persbericht.

De eerste gasttraining staat komende dinsdag al op het programma. Dan komt Ard Korporaal langs, hoofdcoach van landskampioen Fortuna uit Delft. De trainer neemt bovendien een aantal topspelers mee.

Niet alleen de selectieteams krijgen extra begeleiding, ook aan de lagere teams is gedacht. "Er zullen ook colleges op vrije zaterdagen komen, waaraan iedereen kan deelnemen", zegt Lennart van Alfen, hoofd van de technische commissie.

Categorieen:
Sport