Archief
Peter Looijen 1

Peter Looijen 1

Nadine Noordam in selectie Oranje onder 23

Voetbalster Nadine Noordam doet van 25 mei tot en met 2 juni mee aan het Open Nordic Tournament in Zweden. De 20-jarige middenvelder uit Honselersdijk is door bondscoach Jessica Torny opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor speelsters tot 23 jaar.

Oranje onder 23 is een nieuw team dat gaat dienen als schakel tussen jeugdteams en de OranjeLeeuwinnen en is vergelijkbaar met Jong Oranje bij de mannen. In april kondigde voetbalbond KNVB de oprichting van het team aan, omdat er veel talentvolle speelsters zijn die op dit moment de stap naar het A-elftal niet kunnen maken, maar op termijn mogelijk wel. "Door speelsters meer internationale ervaring op te laten doen en ze te laten trainen met de beste speelsters in hun leeftijdscategorie, moet het gat naar de OranjeLeeuwinnen verkleind worden."

Noordam, die in clubverband uitkomt voor ADO Den Haag Vrouwen, doorliep de afgelopen jaren meerdere nationale jeugdelftallen. Vorig jaar zou ze nog met Oranje onder 20 meegaan naar het WK in Frankrijk. Dat toernooi miste ze echter door een blessure.

Categorieen:
Honselersdijk Sport