FC 's-Gravenzande naar finale districtsbeker

FC 's-Gravenzande heeft zich net als vorig jaar geplaatst voor de finale van de KNVB districtsbeker West II. De Westlanders wonnen dinsdagavond op het eigen veld de halve finale van ARC: 4-2.

's-Gravenzande was op het Juliana Sportpark de ploeg die het meest initiatief nam, al leidde dat lange tijd niet tot een doelpunt. Pas vlak voor rust was het raak. Na een prima uitval kreeg Frank Broos de bal. De aanvaller passeerde een man en schoot vervolgens via binnenkant paal in het doel.

Tien minuten na de rust verdubbelde Jan Verduijn de score uit een corner. Toch werd het nog spannend, toen de gasten terugkwamen tot 2-1 en vijf minuten voor tijd zelfs gelijk maakten. Uit een strafschop scoorde Ruben de Groot niet veel later echter de bevrijdende 3-2. Toen Patrick Triep in blessuretijd nog 4-2 maakte, was het feest helemaal compleet.

FC 's-Gravenzande, dat vorig jaar de finale niet wist te winnen, speelt nu op zaterdag 8 juni tegen Ter Leede.

Flynth Westland Cup

Sportclub Monster heeft zich dinsdagavond ten koste van Honselersdijk geplaatst voor de halve finale van de Flynth Westland Cup. De oranjehemden kwamen na een kwartier nog wel op voorsprong, maar toch stond het bij rust al 3-1 voor Monster. Na de thee verzuimde Monster de 4-1 te maken, waar Honselersdijk wel terugkwam tot 3-2. Met veel kunst- en vliegwerk bleef de gelijkmaker uit.

Monster speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van het duel HVC'10 - FC 's-Gravenzande.