Archief

Initiatiefgroep zet zich in voor brug over het Nieuwe Water

Na de strijd voor een standbeeld van de in Maassluis geboren Abraham Kuyper en de heringebruikname van de Monstersche Sluis, zet Bert de Reuver zich nu in voor een brug over het Nieuwe Water. De brug moet ervoor zorgen dat het Nieuwe Water in Maassluis (in de volksmond ook wel foutief de Weverska of Weverskade genoemd, naar de weg die er langs loopt) bevaarbaar wordt van begin tot eind.

Het grootste struikelblok vormt een zogeheten duiker in de Westlandseweg. De Reuver is samen met professor Jan Stuip (die eerder ook al meehielp bij het Monstersche Sluis-project) van plan om de duiker te vervangen door een brug, zodat er weer kleine bootjes onderdoor kunnen varen. Zo ontstaat er een doorgaande vaarroute door Maasland en Maassluis. Ook kan er een aansluiting gemaakt worden op slootjes in nieuwbouwwijk Wilgenrijk.

De exacte kosten voor het project moeten nog berekend worden, maar professor Stuip schat in dat het geheel tussen de twee en drie miljoen euro gaat kosten. Gezien het feit dat er nog geen financieringsbronnen gevonden zijn, is het ook nog niet bekend wanneer de eerste schop voor het project de grond in kan.