Archief

Waterschapsakkoord: Tarieven blijven gelijk

Het nieuwe algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland, de zogeheten Verenigde Vergadering, heeft een gezamenlijk bestuursakkoord opgesteld met alle fracties. Een van de afspraken in dat bestuursakkoord is dat de waterschapstarieven in de komende vier jaar gelijk blijven.

Binnen het akkoord is onderscheid gemaakt tussen vier gebiedstypen: Kust, Stad, Glas en Gras. Voor elk gebied geldt een andere opgave en aanpak. Een overkoepelend thema voor de komende periode is het klimaat. Ook de komende periode wil het bestuur bijdragen aan klimaatadaptatie, energietransitie en een circulaire economie.

Voor de verstedelijkte gebieden is er gekozen om te werken aan minder verharding en meer water vasthouden. In de glastuinbouw willen de fracties een betere waterkwaliteit en in de graslanden kiest het nieuwe bestuur voor meer flexibel peilbeheer en het zogeheten Deltaplan Agrarisch Waterbeheer.

De volgende stap is een dagelijks bestuur kiezen, bestaande uit hoogheemraden. Samen met de dijkgraaf moeten die het bestuursakkoord gaan uitvoeren. 's-Gravenzander Peter Ouwendijk (VVD) is benoemd als formateur. Tegenover de WOS laat hij weten zelf ook graag in het dagelijks bestuur te willen. De verwachting is dat het dagelijks bestuur op 16 mei kan worden geïnstalleerd.

Categorieen:
's-Gravenzande Politiek