Archief
Signbiblio

Signbiblio

Ongevaccineerde kinderen blijven welkom bij opvang in de regio

De grootste kinderdagverblijven in onze regio zijn niet van plan om kinderen te weren die niet zijn ingeënt tegen ziektes als de bof, mazelen en rode hond. De kwestie is gaan spelen nadat een kinderdagopvangorganisatie in Noord-Holland dat wel is gaan doen uit veiligheidsoverwegingen.

Volgens de Westlandse organisaties Kwest, Simba en Okidoki zorgt het wegsturen alleen maar voor schijnveiligheid: "Kinderen kunnen buiten de opvang ook besmet raken", licht een woordvoerder toe. "Denk aan vrienden en kennissen die niet ingeënt zijn, bezoek aan het zwembad en reizen naar het buitenland."

Ook een grote kinderopvangorganisatie die onder meer actief is in Maassluis laat desgevraagd weten voorlopig geen ongevaccineerde kinderen te weigeren: "Zolang hier geen wetgeving op is gemaakt niet."

De kinderdagopvangorganisatie uit Noord-Holland wil een eventuele aanpassing in de Nederlandse wetgeving op het gebied van vaccinaties niet afwachten en ziet juridisch gezien genoeg ruimte om haar voornemen uit te voeren.