Twitter Westlandia

Mooie donderdagavond voor voetballend Westlandia

De voetballers van Westlandia-zaterdag hebben donderdagavond de halve finale bereikt van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Het team van VV Naaldwijk werd op eigen veld met 0-1 verslagen. In die halve finale wacht Westlandia-zaterdag de winnaar van het duel tussen Westlandia-zondag en Velo-zondag op 14 mei.

Westlandia-zondag moest donderdagavond naar Utrecht voor de inhaalwedstrijd tegen Hercules in de Derde divisie B.

Na 10 minuten kwam Westlandia op achterstand, maar in de 23ste minuut kon Nick van Vliet de gelijkmaker scoren. In de 35ste minuut zette Melvin Vissers, op aangeven van Giovalli Serbony, Westlandia op een 1-2 voorsprong door een stiftbal. Dit zou ook de ruststand betekenen.

Na ruim een kwartier in de tweede helft maakte Hercules de gelijkmaker, maar in minuut 70 zorgde een kopbal van Remon van Bochoven, uit een voorzet van Serbony, voor de 2-3. Het bleek de winnende treffer te zijn.

Door deze overwinning heeft Westlandia zich officieel veilig gespeeld en doen de Naaldwijkers nog mee in de strijd om de titel in de derde periode van dit seizoen. Daarin staat Goes bovenaan met 19 punten en Westlandia tweede met 16 punten, beide uit zeven duels.