Archief

Midden-Delflands feest op schapenboerderij Adrianushoeve

De schaapskudde van agrarische natuurvereniging Vockestaert bestaat tien jaar. Reden voor een feestje op de thuisbasis in het Midden-Delflandgebied. Boerderij Adrianushoeve, net over de grens van Schipluiden, staat zondag bol van de activiteiten en er is zelfs een museum opgetrokken.

De schapen begrazen recreatiegebieden in de polder aan de zuidkant van Schipluiden, op de grens met Vlaardingen en Schiedam. Een paar keer per week trekt een van de herders erop uit om ze naar een ander weiland te begeleiden. De beesten worden ingezet als grasmaaier en ze dienen als educatie voor kinderen.

Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland komt zondag langs en onthult dan een plaquette vanwege het tienjarig jubileum. Ook neemt hij een kijkje op de zolder, waar een museum over het leven op de boerderij is ingericht. In de stal staat een tijdelijke expositie met attributen en oorlogsverhalen uit de omgeving van de Adrianushoeve.

De festiviteiten beginnen op Bevrijdingsdag om 10.30 uur. Daarnaast is de hoeve iedere woensdag en zondag te bezoeken van 10.30 tot 15.30 uur aan de Woudweg in Schiedam.

Categorieen:
Midden Delfland Cultuur