Archief

Berghaven krijgt grote rol bij oefening op zee

De Berghaven zal op 25 mei het decor zijn van honderden evacuees. Op die zaterdag wordt veerboot Pride of Hill geƫvacueerd en zal de haven in Hoek van Holland worden ingezet als verzamelplek voor mensen die aan land komen.

Tijdens deze oefening LIVEX 2019 worden onder andere meerdere KNRM-reddingboten, Kustwachtschepen, helikopters en voertuigen van de hulpdiensten op het land ingezet. De bedoeling is om alle hulpdiensten te trainen en te zorgen dat iedereen zijn rol weet bij een massa-evacuatie vanaf de zee.

De LIVEX speelt zich af op de Maasvlakte, rondom de Berghaven in Hoek van Holland en op Rotterdam The Hague Airport, waar helikopters met evacuees zullen landen.

Geprobeerd wordt de overlast voor omwonenden en omliggende bedrijven zoveel mogelijk te beperken, maar geluidshinder valt niet uit te sluiten.

De LIVEX werd in 2009 en 2014 gehouden op de Noordzee, maar vindt dit jaar plaats op de Maasvlakte. De reden hiervoor is dat twee sloepen en een evacuatiesysteem van de ferry zelf worden gebruikt. Door op de Tweede Maasvlakte te oefenen is er minder kans op onstuimig weer, zodat er zo veilig mogelijk geoefend kan worden.

Categorieen:
Hoek van Holland 112