Archief
Bas Booister 1

Bas Booister 1

Kans op 'langzame' Hoekse Lijn in juli

Een langzame start voor de Hoekse Lijn in de loop van juli, maar dan letterlijk. Dat is waar de gemeente Rotterdam op hoopt. Het 'noodplan' is om de metro met beperkte snelheid over de Hoekse Lijn te laten rijden, zolang de beveiligingssoftware nog niet helemaal af is en er nog problemen zijn bij spoorwegovergangen.

Dat houdt in dat de problemen in de spoorbeveiliging bij overweg Deltaweg in Maassluis en eventuele andere overwegen handmatig worden opgelost. De metro kan dan niet met de volle snelheid van 100 kilometer per uur over het spoor en zal ook minder vaak rijden dan eigenlijk de bedoeling is.

Voor dit plan moet wel, net zoals bij een normale start, een zogeheten indienststellingsvergunning moet worden aangevraagd. Ook moet er een tijd lang moet worden proefgereden volgens de dienstregeling. Dat duurt bij elkaar nog zeker een maand of drie. Het plan kan alleen worden uitgevoerd als uit de huidige testen geen grote storingen in de software meer naar voren komen.

Eind april gaat wethouder Arjan van Gils in gesprek met de strandondernemers in Hoek van Holland over de ontwikkelingen op de Hoekse Lijn.