Archief

Nieuw lied van Hoekse band: 'Wachten op de Hoekse Lijn'

De Hoekse coverband Bahama's heeft een lied uitgebracht over de Hoekse Lijn. Het nummer gaat over de langdurige vertraging in de realisatie van deze nieuwe metroverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland.

Het lied is gebaseerd op het nummer Dodenrit (Trojka hier, Trojka daar!) van wijlen drs. P. Nadat het nieuwe nummer in januari in de steigers was gezet en het eerste couplet op papier stond, bleek begin februari de Vlaardingse Sandy Struijs met het zelfde idee aan de slag te zijn gegaan. Sandy verkreeg direct regionale aandacht met haar nummer In de Metro, gemaakt op de melodie van In The Navy van de groep YMCA.

Inmiddels is het nummer Wachten op de Hoekse Lijn opgenomen door de Hoekse coverband Bahama's. Op heldere wijze wordt het ombouwproces van de afgelopen jaren beschreven. Het laatste struikelblok in de Hoekse Lijn vormt het testen en aanpassen van de beveiligingssoftware. Dat is een klus voor specialisten en daar past enige berusting bij, zo concludeert het lied.

Coverband Bahama's bestaat al 55 jaar. In de verkiezing van 'Hoekse Helden' werd de groep in januari door de inwoners van de kustplaats uitgeroepen tot favoriete (muziek)band van 2018.

Op Koningsdag verzorgen de Bahama's een optreden in Maribu Beach aan het strand in de Hoek.