Archief

Mogelijk Maassluise WOII-film op komst

Als alle seinen op groen staan, verschijnt op 10 april volgend jaar een film over de Tweede Wereldoorlog die zich grotendeels afspeelt in Maassluis. De initiatiefnemers achter 'Jacob de film' hebben uit eigen middelen alvast een trailer gemaakt, maar hopen nog op verdere financiële ondersteuning.

De film - gebaseerd op een waargebeurd verhaal - moet gaan over Jacob Huisman, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkt als politieagent. "Hij dient twee bazen: met zijn hoofd voert hij de orders uit van de bezetter, met zijn hart dient hij het vaderland", zo is te lezen op de website van de film. "Hij wordt sleutelfiguur in een gevaarlijk plan: de overval van het distributiekantoor in Maassluis. Lukt het plan, dan hebben 20.000 onderduikers voedsel voor een maand. Lukt het niet, dan zal dat het einde zijn van Jacob."

Huisman ging na de oorlog met zijn vrouw in Sliedrecht wonen en overleed daar in augustus 2005 op 91-jarige leeftijd. In de tussentijd vertelde hij zijn verhaal aan wie het wilde horen. Daardoor is het al diverse keren gepubliceerd. De laatste keer is echter alweer 25 jaar geleden, in 1994 door de Historische Vereniging Maassluis.

De makers hopen de film op 10 april 2020, exact 76 jaar na de overval, in première te kunnen laten gaan. Zij hopen via crowdfunding de benodigde middelen bij elkaar te kunnen krijgen.

JACOB (De Trailer)

Word je al enthousiast? Wij willen graag deze film gaan maken over het bijzondere verhaal van wachtmeester Jacob Huisman. Kijk eens op onze website www.jacobdefilm.nl voor het verhaal en meer informatie van dit project. Deze trailer is gemaakt door:Producent: VideoConceptsScenario: José Van Winden Robert Monster Jochem de VetCREWRegie: Robert MonsterDOP: Joas Burggraaf1st AC: Dylan StoelGaffer: Olaf RobberseSound Recordist: Mark Kloosterhuis Visagie: Amila HirkicMaking of: Johnathan JulianaProductie Assitentie: Ben SlootwegEdit: Robert Monster Jochem de VetVisual Effects: Giso Spijkerman3D Animator: Koen LeerinkMuziek: Joep Sporck, Ian Locke Sound Design: Poul Sven De HaanColorist: Jelle HelwigCASTJacob Huisman Marcel RomeijnKapper Molenaar Matthijs ten KateMan bij kapper Rob SnabelVerzetsman Martin VisVerzetsman 2 Johan VetVerzetsman 3 Rob SnabelHandlanger Justin van DijkMoeder Maartje Fabienne LeenartMaartje Florelise Spek Met dank aan:?BarberstationDePastorie DiemenThe Makeover FactoryLeon KoekmanGrand Café de WakerEetcafé De Halve MaanDe inwoners van KethelGertjan Van de VeldenRon van der LugtSven Kersten Spixels.nlIn hoge kwaliteit: https://vimeo.com/330066127

Geplaatst door Jacob de film op Vrijdag 12 april 2019

Categorieen:
Monster Maassluis Cultuur