Signbiblio 3

's-Gravenzande en Excelsior door in regionale toernooien

Voetbalverenigingen FC 's-Gravenzande en Excelsior Maassluis hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde in respectievelijk het Haaglanden Voetbal Toernooi en de Voetbal Rijnmond Cup.

's-Gravenzande kwam thuis tegen Forum Sport al na drie minuten op voorsprong via een doelpunt van Jan Verduijn, maar binnen tien minuten was de stand alweer gelijk. Na ongeveer een half uur spelen zorgde Menno Roodenburg met een uithaal van 25 meter voor de ruststand van 2-1. Het leek er lang op dat dit ook de einduitslag zou worden, maar vlak voor tijd zette Björn Swensen de 3-1 op het scorebord. Daarmee plaatsen de Westlanders zich voor de halve finale van het toernooi.

Excelsior Maassluis ging op het eigen sportpark Dijkpolder met een comfortabele 3-0 voorsprong tegen Jodan Boys de rust in. Vincent van den Berg, Jeremy Moreno en Giovanni da Fonseca waren trefzeker voor de tricolores. Uiteindelijk scoorde de ploeg uit Gouda in het laatste kwartier nog twee keer, waardoor de eindstand op 3-2 kwam. Excelsior gaat hiermee door naar de kwartfinales.