Archief

Werk aan Trambrug begint deze zomer

De renovatie van de Trambrug tussen Schipluiden en Maasland begint naar verwachting deze zomer. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van Midden-Delfland in een brief aan de gemeenteraad. Voor het einde van dit jaar kunnen fietsers weer over deze brug. Voor hen wordt er overigens een tijdelijke brug aangelegd.

De Trambrug is dringend aan groot onderhoud toe. De in 1911 gebouwde brug verkeert in vervallen staat en moet daarom grondig worden aangepakt. De brug krijgt zijn oude groene kleur terug en er komt een fietsdek op te liggen, los van de metalen constructie. Het werk zou aanvankelijk vorig jaar al plaatsvinden, maar bij aanbesteding bleek de gemeente bij de voordeligste optie meer geld kwijt te zijn dan het totaal beschikbare budget. In november is daarom een nieuwe aanbesteding uitgezet, die wel positief uitviel.

De aannemer begint eind mei of begin juni met de bouw van een tijdelijke fietsbrug, zodat fietsers tijdens de werkzaamheden gewoon van de route gebruik kunnen maken. Als die brug klaar is, begint de renovatie van de Trambrug. Zo zullen de bestaande verflagen worden weggehaald, om plaats te maken voor de nieuwe groene verflaag. In de huidige lagen is lood en Chroom 6 aangetroffen. "Om te voorkomen dat er schadelijke stoffen vrijkomen, worden er maatregelen getroffen. Hierbij moet u denken aan het inpakken van de brug of het lokaal toepassen van bronafzuiging. Hierdoor is er geen gevaar voor de volksgezondheid", aldus het college.

Plaatsing van het nieuwe fietsdek is voorzien in oktober.

Op dinsdag 9 april is voor omwonenden en andere geïnteresseerden van 18.30 tot 20.30 uur een informatieavond op het gemeentehuis.