Archief

Onderhoud aan Trambrug nog dit jaar

De gemeente Midden-Delfland wil dit jaar echt beginnen met het opknappen van de Trambrug in Schipluiden. Het werk kon vorig jaar niet doorgaan door een mislukte aanbesteding. Volgens wethouder Horlings is verder uitstel 'niet verantwoord', "het zou ook toegezegde subsidies in gevaar kunnen brengen", zo liet hij dinsdagavond weten tijdens een commissievergadering.

Het werk had aanvankelijk al in september vorig jaar klaar moeten zijn. Dat bleek echter niet haalbaar, omdat de gemeente tijdens de aanbesteding bij de voordeligste optie meer geld kwijt zou zijn dan het totaal beschikbare budget. Afgelopen december is daarom op een andere manier een nieuwe aanbesteding gestart. Hiertegen tekende een partij uit de eerste aanbesteding echter kort geding aan.

"Overleg met deze partij heeft inmiddels geleid tot intrekking van dit kort geding. Daarmee was de weg vrij om een gewijzigde aanbesteding in tweede instantie te doen. Die vond plaats op 5 en 6 februari", aldus Horlings. De gemeente Midden-Delfland lijkt, gezien de inschrijvingen tot nu toe, op meerdere onderdelen goedkoper uit te zijn.