Archief
Bas Booister

Bas Booister

Revius Mavo blijft voorlopig in gebouw aan Kastanjedal

Er zijn nog geen concrete plannen voor het verhuizen van de Lentiz Revius Mavo van het Kastanjedal naar een andere locatie in Maassluis. Wel zijn er constructieve gesprekken tussen de onderwijsgroep en de gemeente over het onderwijsaanbod. Dat zegt directeur Timo Nuijten desgevraagd tegen de WOS.

Vorig jaar stelde de Raad van Bestuur van Lentiz dat het van cruciaal belang is om zo snel mogelijk een ander gebouw te vinden voor Lentiz Revius Mavo, om de nieuwe school te doen slagen. Maar dat nieuwe gebouw is nog niet gevonden. Er wordt volgens Nuijten eerst gesproken met de diverse belanghebbenden als de gemeente en het bedrijfsleven om te peilen waar de behoefte ligt als het gaat om onderwijsniveaus- en richtingen. Vervolgens wordt gekeken naar huisvesting.

De gemeente Maassluis heeft eerder de hoop uitgesproken dat er nog eens technisch onderwijs naar de stad kan komen. Nuijten wil kijken of aan die wens kan worden voldaan, maar wijst er ook op dat het goed is om breder te kijken dan de eigen gemeentegrenzen. "Het aanbod moet echt goed aansluiten op Maassluis."

In de tussentijd wordt hard gewerkt om van de vorig jaar gestarte school een succes te maken. In augustus zijn zo'n honderd leerlingen, verdeeld over de vier leerjaren, begonnen op de Revius Mavo. Aan hoeveel scholieren er in het volgend schooljaar les wordt gegeven, kan de directeur nog niet zeggen. "Verwacht geen spectaculaire groei, dat willen we ook helemaal niet. We willen duurzaam groeien."

De school zit nu nogal ruim in zijn jasje met het beperkte aantal leerlingen, maar dat biedt ook uitkomst. Zo zit Welzijn E25 gevestigd op de tweede etage van het gebouw en zijn er grote ckv-lokalen. Intussen wordt ook nagedacht over een klas waar leerlingen naartoe kunnen met een advies dat tussen mavo en havo in ligt. Maar dat hangt onder meer af van de instroom en het schooladvies dat basisscholen meegeven.

Categorieen:
Maassluis Algemeen