Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

ANWB: Veel onveilige provinciale wegen in onze regio

Onze regio zit vol met gevaarlijke provinciale wegen. Dat blijkt uit een analyse van de ANWB. De organisatie bracht de verkeersveiligheid in kaart en vindt dat het veiliger moet. Zeker de helft van de provinciale wegen in Zuid-Holland is aangemerkt als onveilig.

Onder meer een deel van de N220 (Maasdijk) tussen de Oranjesluis en Heenweg, een deel van de N211 (Poeldijkseweg) bij Monster en een deel van de N464 (Wateringseweg) bij Poeldijk worden gezien als een weg met een hoge ongevalsscore. Die wegen staan voorlopig niet op de planning om te worden aangepast.

Ook de N213 (Burg. Elsenweg) bij Naaldwijk, de N223 (Woudseweg) tussen de Lier en Den hoorn en de N468 (Gaagweg) tussen Maasland en Schipluiden kennen een hoge ongevalsscore. Voor deze wegen staan wel maatregelen gepland in de komende jaren. Naast wegen die het 'slecht doen' staan op de interactieve kaart ook wegen die het goed doen of waarvan onduidelijk is hoe 'gevaarlijk' ze zijn.

De ANWB hoopt dat de prioriteringskaart de provincie in de komende jaren kan helpen bij haar plannen voor de infrastructuur. Het is niet de eerste keer dat de ANWB een dergelijk onderzoek publiceert. Ook in 2014 werd er al zo'n onderzoek gedaan.