Archief

Groen licht voor aanbouw historische luifel bij Tramstation

Museum Het Tramstation in Schipluiden heeft van de gemeenteraad groen licht gekregen voor de aanbouw van een historische luifel. Dinsdagavond gingen de partijen unaniem akkoord met een investeringskrediet van maximaal 226.000 euro.

Tijdens de behandeling in een eerdere commissievergadering was alleen Mijn Partij er nog niet uit, omdat ze een totaalplan miste en de geldstromen nog niet duidelijk waren. Vorige week bracht de fractie daarom een bezoek aan het museum en ging daar in gesprek met de Historische Vereniging Oud-Schipluiden. "De begroting is daardoor nu duidelijk", liet raadslid Frank van Lier weten.

Omdat het Omgevingsfonds Midden-Delfland ook een bijdrage heeft toegezegd, zal het bedrag dat de gemeente moet investeringen omlaag gaan naar ongeveer 150.000 euro. Daarnaast gaat de Historische Vereniging meer fondsen aanschrijven.

De luifel, naar een voorbeeld zoals het er tussen 1912 en de jaren dertig ook al stond, is volgens de Historische Vereniging Oud-Schipluiden vooral bedoeld om grote groepen te kunnen ontvangen in het museum. Nu is dat door ruimtegebrek vaak niet mogelijk.

Mijn Partij en de Partij van de Arbeid gaven aan dat nog wel moet worden gekeken naar de rolstoeltoegankelijkheid van museum.